14 atelier ontmoetingen

Posted on

In juni hebben wij bezoek gehad van Geert van den Broeck in het kader van een project. Naast dat er video’s zijn met interviews is er nu ook een boekje. In dat boekje vindt je de persoonlijke ervaring van Geert.

Hun eigen trouwring maken en dan niet meer kunnen ophouden met edelsmeden. Een voortreffelijk atelier bouwen waar ze beiden in werken. Waar Michel alle schroefjes eens per week kamt zodat ze in dezelfde richting liggen. Een in-atelier gezellige bar, met viool en gitaren. Edele materialen worden gecombineerd met hout of keramiek. Te weinig voorbeelden om te laten zien, veel werk is verkocht of staat op een expositie.

Persoonlijke noot: een ongekende hartelijkheid en warm onthaal. In korte tijd voel je een opkomende vriendschap en verwantschap ontstaan. Door een gesprek dat verder, veel verder gaat, dan over kunst. Ze delen hetzelfde kussen, dezelfde werkgever en hetzelfde atelier, niks distorted, eerder jaloersmakend.

Geert van den Broeck